EuropaKaart
Alles over de kaart van Europa

Kaart van Tsjechië

Tsjechië was voorheen een onderdeel van Tsjecho-Slowakije. Sinds 1993 heeft Tsjechië zelfstandigheid verkregen en is het een apart land met een aparte regering geworden. Tsjechië kun je op de kaart in het midden van Europa treffen. Het wordt omring door de landen Duitsland, Polen, Oostenrijk en natuurlijk Slowakije. De belangrijkste stad is Praag. Praag is ook de hoofdstad van Tsjechië. Naast Praag heb je een paar grote steden die bekend zijn en waar toeristen naar toe gaan. Dit zijn de steden Pilsen, Liberec, Ostrava en Olomouc.

Tsjechië is een van de populairste landen om op vakantie te gaan in oost Europa. Het biedt veel voor de vakantiegangers en dat kun je vooral al ook op de kaart zien. Tsjechië kun je onderverdelen in drie regio’s Bohemen, Moravië en Tsjechisch Silezië. Op de kaart kun je de grensgebieden van deze regio’s goed onderscheidingen omdat gebergten de grens zijn. Zo heb je het Bohemer Woud in het zuidwesten, het Ertsgebergte in het noordwesten en in het noorden heb je de Sudeten.

Het wegennet van Tsjechië is pas na het vallen van de Berlijnse muur zich gaan ontwikkelen. Voor een vakantie in Tsjechië kun je prima met de auto reizen. De route vanuit Nederland naar Tsjechië is goed uit te stippelen op de kaart. De belangrijkste wegen zijn op de kaart van Tsjechië aangegeven. Tsjechië kent ook een aantal tolwegen. Verder is er ook een steeds beter spoorwegnet en kun je in de grote steden gebruik maken van metro’s en trams.