EuropaKaart
Alles over de kaart van Europa

Kaart van Spanje

Spanje is een ideaal vakantieland. Zon zee en strand zijn de ingrediënten voor een heerlijke vakantie. 

Spanje is ook populair omdat je er gemakkelijk met de auto kunt komen. Een kaart van Spanje komt natuurlijk goed van pas als je precies wilt weten hoe je er moet komen en wat je allemaal in het land kunt gaan doen. De kaart is overzichtelijk en bied gedetailleerde informatie over de verschillende gebieden, steden en wegen.

Ligging van Spanje

Spanje is een land in het zuiden van Europa. Het land grenst aan Frankrijk en Portugal. Een deel van het Spaanse gebied vind je ook aan de overkant van de middellandse zee. Aan de middellandse zee ligt één kant van de natuurlijke grens van Spanje. Aan de andere kant in het binnenland heb je de Pyreneeën die de natuurlijke grens van Spanje aangeven. Spanje is een betrekkelijk groot land en in het land zelf bestaan grote verschillen. Spanje bestaat namelijk uit verschillende regio’s. Op de kaart van Spanje zijn deze regio’s aangegeven. Per regio kun je van alles te weten komen aan de hand van de kaart van Spanje. Ook vind je er alle belangrijke steden terug en zie je precies wat het land aan natuur te bieden heeft.

Steden van Spanje

Aan de hand van de kaart van Spanje kun je namelijk achterhalen welke grote steden Spanje heeft en waar de belangrijkste toeristische pekken zijn. In het binnenland heb je bijvoorbeeld de stad Madrid. Het is de hoofdstad van Spanje en ligt erg centraal in het land zodat je altijd wel vanuit Madrid een fijne route kunt uitstippelen aan de hand van de kaart van Spanje. Barcelona is een goede tweede stad van Spanje. Barcelona ligt langs de kust en is daarom een ideale vakantiebestemming voor de zee liefhebber. Wanneer je juist meer uit bent op de cultuur van Spanje dan moet je meer zuidelijker gaan zitten. Bilbao is verreweg de stad van cultuur en kunst in Spanje. Al deze steden kun je goed vinden op de kaart van Spanje en je kunt je vakantie combineren met zon, zee strand en een stukje cultuur die je alleen in Spanje kunt zien.

Met de auto in Spanje

Een autovakantie naar Spanje vergt wel wat voorbereiding. Een kaart van Spanje is daarbij onmisbaar. Je kunt je autoreis naar Spanje van te voren plannen met de kaart van Spanje.

Op de kaart van Spanje kun je namelijk precies zien welke streken geschikt zijn voor jouw vakantie. 

Het wegennet in Spanje is gedetailleerd terug te vinden op de kaart van Spanje. Belangrijke plaatsen zoals de grote steden en populaire vakantiebestemmingen zijn goed te vinden en een reis naar je bestemming is dan ook zo uitgezocht. De afstanden zijn goed in te schatten zodat je vooraf ook goed kunt bekijken hoelang je over je reis gaat doen. Wil je een rondreis maken door Spanje en trek je wellicht ook naar de aangrenzende landen zoals Portugal en Frankrijk? Ook dan kun je met deze kaart uit de voeten. Het geeft exact aan hoe je moet rijden en zelfs over de grens kun je zien welke route je moet volgen om in Portugal of Frankrijk een bestemming te vinden.

Aan de kust van Spanje

Spanje heeft een grootte kustlijn en ligt voor een groot deel aan de Middellandse zee. De kust van Spanje is zeer populair bij vakantiegangers uit heel Europa. Er zijn vakantieoorden in Spanje die vrijwel overal Nederlanders onderbrengen. Je kunt daar bijvoorbeeld gewoon je drankje in het Nederlands bestellen! Populaire kustplaatsen zijn Barcelona, Ibiza en de Costa Brava.

Het kustgebied is aantrekkelijk vanwege het heerlijke klimaat en zuivere zeelucht. Op de kaart van Spanje is daarom extra veel aandacht besteed aan de steden en vakantiebestemmingen langs de kustlijn van Spanje. Je kunt langs de kustlijn trekken met de auto en met de kaart van Spanje weet je altijd waar de leuke plekjes zijn om te vertoeven. Ook de vele stranden die je er kunt vinden worden aangegeven op de kaart. De kaart is gemakkelijk te lezen en geeft een goed overzicht van het gehele gebied

Natuurgebieden in Spanje

Op de kaart van Spanje vind je ook de verschillende mooie natuurlijke gebieden terug. Spanje kent mooie nationale natuurreservaten die goed aan gegeven zijn op de kaart van Spanje. Verder kun je wateren zoals meren en zeeën erop terug vinden. Landinwaarts zie je op de kaart de bossen en bergen en de vele uitgestrekte vlaktes die je in Spanje tegenkomt. Spanje is een groot land en vrijwel overal wordt Spaans gesproken. 

De Pyreneeën liggen op de grens van Spanje en Frankrijk. Het is een uitgestrekte gebergte van wel 430 km lang. Zowel aan de kant van Frankrijk als de kant van Spanje kun je in dat gebied natuurreservaten vinden. Je kunt dus door het gebied trekken en mooie stukjes ongerepte natuur bekijken.