EuropaKaart
Alles over de kaart van Europa

Kaart van Griekenland

Griekenland is een favoriet land om op vakantie te gaan. Jaarlijks trekt Griekenland meer dan 14 miljoen toeristen. Met het middellands zeeklimaat en de vele eilandjes die het land kent is het een ideale vakantiebestemming voor verschillende doelgroepen. Griekenland heeft ook een rijke cultuur en er valt daarom veel te zien in Griekenland. Het oude Griekenland heeft een schat aan historische gebouwen en voorwerpen achtergelaten die je in Griekenland kun zien. Veel bezienswaardigheden in Griekenland die afstammen van de Griekse oudheid staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een kaart van Griekenland is dan erg handig om bij de hand te hebben. Je kunt op de kaart de leukste plekjes en ideale vakantiebestemmingen opzoeken en uitzoeken wat er in de buurt te beleven valt.

Ligging Griekenland

Griekenland is een land in het zuidoosten van Europa. Griekenland grenst aan de landen Albanië, Macedonië, Bulgarije en natuurlijk Turkije. Voor een groot deel is het land omgeven door zeeën. In het zuiden ligt het aan de middellandse zee, het westen heb je de Ionische zee en het oosten de Egeïsche zee.

Griekenland heeft ongeveer 11 miljoen inwoners en het land is overwegend christen. Naast het christelijke geloof zijn er ook groepen die moslim of jood zijn. De bevolking woon voornamelijk rondom de grote steden omdat daar het toerisme het grootste is. Trek je naar de minder bekende steden dan zal je merken dat het veel minder druk is en kun je veel meer van de omgeving en rust genieten. De bevolking concentreert zich rondom de steden Athene, Thessaloniki, Piraes, Patras, Iraklion, Larisa en Volos.

Op de kaart van Griekenland kun je alle vakantiebestemmingen terug vinden. Ook vind je alle Griekse eilanden op de kaart. Elk eiland heeft wel zo zijn uniekheid. In totaal kent Griekenland maar liefst 6.000 eilanden. De eilanden bij elkaar zijn ongeveer een vijfde deel van de totale oppervlakte van Griekenland. Deze eilanden liggen allemaal verspreid rondom Griekenland in de zee. Slechts 227 van deze eilanden zijn ook echt bewoond en de lokale bevolking leeft dan hecht met elkaar op het eiland. Het grootste eiland is wellicht meteen ook de bekendste. Kreta is natuurlijk een hele bekende eiland en trekt jaarlijks heel veel bezoekers naar zich toe. Er zijn zelfs directe vluchten vanuit Schiphol en op het eiland valt erg veel te beleven. Op de kaart van Griekenland kun je een uitgebreide plattegrondvinden van Kreta.

Eilanden en steden van Griekenland

Evia en Lesbos zijn de eilanden die na Kreta het grootst zijn. Ook deze eilanden zijn een populaire bestemming voor vakantiegangers. Alle grote eilanden hebben daarom alle voorzieningen die een toerist nodig heeft. Je kunt deze voorzieningen zoals de luchthavens, bootverbinding etc. op de kaart terugvinden. De meeste bootverbindingen lopen via de hoofdstad Athene naar de verschillende eilanden, maar ook onderling hebben de eilanden bootverbindingen met elkaar. Zo kun je gemakkelijk van het ene eiland naar het andere. De eilandengroepen zijn op de kaart van Griekenland terug te vinden zodat je alle eilanden kunt opzoeken. Een route uitstippelen van eiland naar eiland is dan ook mogelijk. Via verschillende boottochtjes kun je dan een interessante route volgen van eiland naar eiland.

Naast de interessante eilandengroepen behelst Griekenland ook goede badplaatsen en steden waar je als toerist je vakantie kunt doorbrengen. Deze badplaatsen en steden vind je terug op de kaart van Griekenland. Een stedentrip in Griekenland uitstippelen is nooit zo gemakkelijk geweest. Je bent altijd online en kunt onderweg je route zelfs aanpassen. Ook is het gemakkelijk om een verblijfplaats voor de nacht te vinden omdat er op de kaart ook hotels etc. kunt vinden. Op de stadkaarten vind je zelfs alle andere bezienswaardigheden en cafés en restaurants terug.

Reizen door Griekenland

Voor een autoreis is een wegenkaart van Griekenland erg handig omdat je naast de wegen ook de wandel en fietsroutes kunt treffen. Dus wil je toeren met de auto door Griekenland dan kun je van te voren al je reis uitstippelen. Om nog meer van het prachtige land te zien kun je onderweg ook van sommige gebieden een fietsroute of wandelroute uitstippen.

De autosnelwegen in Griekenland worden ook steeds beter. De afgelopen jaren is er veel gewerkt aan het verbeteren van het wegennet. De belangrijkste autosnelwegen zijn de A1 (PATHE), de A2 ( Egnatia Odos) en de A6 (Attiki Odos). De laatste twee zijn overigens wel tolwegen. Je betaalt ervoor maar daardoor worden de wegen ook weer goed onderhouden en het wegennet in Griekenland uitgebreid. Deze wegen en andere wegen kun je terugvinden op de kaart van Griekenland, waardoor je route makkelijker ingepland kan worden.

Wil je juist reizen met het openbaar vervoer in Griekenland? Dat kan tegenwoordig ook. Er is een nationale spoorwegmaatschappij die een steeds betere spoorwegnet tot stand brengt. Athene is het centrum van het spoorwegnet en vrijwel alle spoorwegen komen dan ook in Athene uit. Je kunt daarom je reis het beste vanuit Athene beginnen.