EuropaKaart
Alles over de kaart van Europa

Kaart Frankrijk

Voor veel Nederlanders is Frankrijk een bekend vakantieland. Vooral in het zuiden zijn veel vakantiebestemmingen zoals de Côte d'Azur. In het noorden, in Normandië kun je ook een fijne vakantie doorbrengen. Op de kaart van Frankrijk vind je alle bestemmingen en kun je via de wegen een route naar de plaatst van de bestemming volgen.

Ligging van Frankrijk

Frankrijk ligt in het midden van Europa en grenst in het noorden aan België en het zuiden aan Spanje. Spanje en Frankrijk worden door een natuurlijke grens onderscheiden. De Pyreneeën vormen de scheiding tussen Spanje en Frankrijk. Dit gebergte loopt langs de grens van deze twee landen en is maar liefst 430 km lang. In het oosten grenst Frankrijk met Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Voorheen was de kaart van Frankrijk anders dan tegenwoordig. Frankrijk kende 29 provincies. Na de Franse revolutie veranderde dit en kwamen er departementen in plaatst van provincies. Frankrijk telt ongeveer 100 departementen. Deze departementen zijn op de kaart van Frankrijk terug te zien.

De bekendste departementen zijn Dordogne de Ardèche , Normandië de Provence en Bretagne. Wat je nog meer ziet op de kaart zijn de verschillende Franse streken. Er zijn zo'n 20 regio's waaronder alle departementen vallen. De verschillende streken zijn voor de Nederlanders herkenbaarder dan de departementen. Deze streken zijn ook beter op de kaart terug te vinden. Een aantal van die streken zijn herkenbaar omdat er een bepaalde soort wijn naar vernoemd is of het is juist heel bekend onder de Nederlanders als vakantiebestemming.

Elke streek heeft wel zo zijn mooie natuurgebieden, belangrijke steden en bezienswaardigheden. Ik de kaart kun je precies zien wat je allemaal in ren bepaalde regio kunt ondernemen. Frankrijk heeft ook een kustlijn waar je de vakantie aan zee kunt doornemen. Naast de zomervakanties is Frankrijk ook een ideaal land om op wintervakantie te gaan. Sommige gebieden zijn zowel in de zomer als winter erg in trek maar andere gebieden zijn juist alleen in de winter een toeristische oord.

Wegen in Frankrijk

Frankrijk heeft een heel dicht wegennet. De verschillende steden zijn goed met elkaar verbonden en ook met de buurlanden heeft Frankrijk een goede verbinding via de snelwegen. Je kunt voor een doorreis door Frankrijk gemakkelijk de wegen op de kaart terug vinden en de grens over naar de buurlanden. In Frankrijk heb je wel erg veel tolwegen. Deze tolwegen zijn op de belangrijke toeristische routes te vinden en worden in het Frans Peage genoemd. Als je een route uitstippelt met de auto dan is de kans dus groot dat je een aantal tolwegen op je route zult tegenkomen.

De autosnelwegen worden in Frankrijk aangeduid met de letter A en opgevolgd met een enkel of een tweetal cijfers. De meeste snelwegen zijn aangelaten op het tolnetwerk. Dus op het moment dat je de snelweg gebruikt zal je ook tol moeten betalen. Een overzicht van het gehele tolnetwerk kun je ook op de kaart van Frankrijk terug vinden. Zo kun je toch ook een inschatting maken van wat de autoreis je zal kosten aan tol.

Kaart van Polen

Op de kaart van Polen kun je gemakkelijk alle steden en belangrijke wegen van Polen terugvinden. Polen is een land in het midden van Europa. Polen grenst aan het westen aan Duitsland. Aan de zuidkant van Polen vind je de landen Tsjechië en Slowakije en aan de oostkant van Polen bevinden zich de landen Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne. Polen bevind zich ook aan een zee. De Oostzee vind je namelijk aan de noordkant van Polen.

Polen is ingedeeld in 16 regio’s. Dit worden de woiwodschappen genoemd. De hoofdstad en meteen ook de bekendste stad van Polen is Warschau. Polen is het land waardoor je heen reist als je met de auto naar de Oost-Europese landen reist. West Europeanen reizen meestal via Polen door naar de landen zoals Tsjechië en Oekraïne. De snelwegen in polen worden weergeven met de letter A. De afgelopen jaren is er ontzettend veel geïnvesteerd in het wegennet van Polen waardoor er steeds beter wegen zijn in Polen.